Torrent dóna inici a una de les èpoques marcades en roig al nostre calendari festiu amb motiu de la Setmana Santa. Una festivitat que durant tot l’any està present a les nostres vides amb multitud d’actes i que aporta eixa banda sonora que, durant molts mesos a poqueta nit, escoltem de fons pels nostres carrers provinent dels assajos de cada una de les bandes.

Tot eixe treball de les germandats té un objectiu comú, celebrar la Setmana Santa, sentir-la i viure-la des del respecte i la solemnitat que mereix la festivitat. Com a ele- ment central d’esta festa trobem a la Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, una jove que representa a la nostra Setmana Santa, una figura única a Espanya que enguany es va conéixer a la Fira Internacional de Turisme, i que hereta la tradició de Germana de Foix durant l’Encontre Gloriós d’anunciar la Resurrecció. Tot el meu reconeixement i el del poble de Torrent a cadascuna de les dones de Torrent que han exercit de manera exemplar eixe paper d’ambaixadora de la ciutat.

El passat 19 de gener celebràrem el tradicional acte de nomenament públic de la Reina de l’Encontre on Maria Silla Mora va iniciar el seu somni com a màxima representant de la Setmana Santa torrentina a 2019. Una il·lusió compartida per la seua família i la seua germandat, l’Oració de l’Hort, i amb les seues cambreres, María Martínez i Blanca Puchades. Estic segur que Maria sabrà transmetre a tots els que participem en el sentir d’esta setmana en què es mesclen molts sentiments envol- tats de devoció, germanor, música, color i alegria. Vull  donar també l’enhorabona a Francisco José Silla Agustí, com a Germà Major Suprem, que estarà present amb Maria en cada acte, sent un suport fonamental per a la Reina de l’Encontre.

La Junta Central de Germandats, enguany ha celebrat 75 anys treballant per la nos- tra Setmana Santa i la nostra societat, convertint-se en un eix social i cultural que vertebra la societat torrentina. És d’agrair el treball que s’ha fet en este temps, per això vull enviar una salutació a tots els representants que ha tingut la nostra festa, en especial a José Vicente Yago, el seu president en l’actualitat.

 

Les germandats de Jesús de Medinaceli i del Prendiment fan 25 anys, motiu d’ale- gria i felicitació per la seua trajectòria. Felicitar també a la germandat de la Vera Creu pel seu 75 aniversari i a la Santa Faç, que complirà 75 anys i ho celebrarà amb una trobada de confraries Santa Faç els dies 27 i 28 d’abril, als que rebrem a tots i totes com el que som, un poble obert, integrador i participatiu.

No podria concloure estes línies sense donar les gràcies a Cristina Peris i a les seues cambreres, Irene i Gloria, per saber representar a la perfecció a la Setmana Santa torrentina en cada acte, amb solemnitat i dignitat, al llarg de l’any 2018.

Desitjar-vos a tots i totes, torrentins i torrentines, i a qui ens visiteu, que disfruteu de la unió entre tradició i modernitat que hem aconseguit des de fa més d’un segle amb la nostra Setmana Santa, un bon exemple d’un poble que estima les seues tradicions i que mira al futur sense oblidar les seues arrels.

 

Joan Jesús Ros i Piles

Alcalde de Torrent